Produkter för ukraina matgrupp (4)

Svart Ris 1000g VIVIO - Svart Ris 1000g VIVIO

Svart Ris 1000g VIVIO - Svart Ris 1000g VIVIO

Svart ris, efter kokning får en lila nyans, därför kallas det också lila. Precis som brunt ris är det obearbetat och därför rikt på fiber, vitaminer, särskilt vitamin E och mineraler: järn, zink, koppar. Svart ris kokar längre än andra ris, från en halv timme till en timme, och kommer alltid att vara lätt krispigt. Det används ofta för att förbereda hälsosamma desserter, till exempel risdessert med kokosmjölk. Svart ris är rikt på antioxidanter som bekämpar fria radikaler, vilket skyddar oss mot inflammationer och många sjukdomar samt fördröjer cellernas åldrande. <strong>Ingredienser:</strong> brunt ris <strong>Näringsvärden per 100g</strong> Energi 1498kJ/354kcal - 18% RDI* Fett 3,2g - 5% varav mättade fettsyror 0,8g - 4% Kolhydrater 72g - 28% varav sockerarter 0,7g <1% Protein 7,7g - 15% Fiber 3,1g Salt 0,03g <1% *RDI - Referensintag <strong>Användning</strong> Skölj riset i kallt vatten.
Svart Ris 1000g Vivio

Svart Ris 1000g Vivio

Svart ris får en lila nyans efter tillagning, vilket är anledningen till att det också kallas lila. Precis som brunt ris serveras det inte, så det är rikt på fibrer, vitaminer, särskilt vitamin E och mineraler: järn, zink, koppar. Det svarta riset kokas längre än andra ris, från en halv timme till en timme, och det kommer alltid att vara något krispigt. Det används ofta för att förbereda hälsosamma desserter, till exempel risdessert med kokosmjölk. Svart ris är rikt på antioxidanter som ansvarar för att bekämpa fria radikaler, vilket skyddar oss mot inflammatoriska tillstånd och många sjukdomar, samt fördröjer cellåldrandet. <strong>Näringsvärden per 100 g</strong> energivärde 1498KJ / 354Kcal - 18% RDI * FETT 3,2 g - 5%, varav mättade fettsyror 0,8 g - 4% kolhydrater 72 g - 28%, varav sockerarter 0,7 g < 1% protein 7,7 g - 15% fiber 3,1 g salt 0,03 g < 1% * RDI - Referensvärde för näringsintag
Cranberry Cut 1000G

Cranberry Cut 1000G

Blåbär är en rik källa till vitaminer (C, B, E, K vitaminer), mineraler (natrium, kalium, fosfor, kalcium, magnesium, mangan, järn), fiber, organiska syror, karotenoider, flavonoider, tanniner och pektiner. Tranbär förlorar inte sina egenskaper under värmebehandling, så för hälsofördelarna kan du konsumera dess beredningar, som inte är lika sura som färska tranbär. Tranbär fungerar mycket bra i förebyggandet av återfall av urinvägsinfektioner. Det surar urinen, vilket leder till att bakteriedödande ämnen finns i blåsan. Dessutom minskar de syror som finns i tranbär bakteriell adhesion, vilket gör att de utsöndras i urinen. De syror som finns i tranbär är effektiva i förebyggandet och behandlingen av njursten. Torkade tranbär förebygger också tandköttssjukdomar och plackbildning. Tranbär har starka antioxidativa egenskaper.
Gröna Linser 1000g

Gröna Linser 1000g

Linser har, precis som alla baljväxter, unika hälsofördelar. De är en källa till välabsorberat protein. Linsernas protein är, efter sojaprotein, det mest absorberbara proteinet av vegetabiliskt ursprung (85 procent). Gröna linser innehåller mycket fiber. Fiber hjälper inte bara till att reglera blodsockret, förbättrar hjärt- och matsmältningssystemet, utan bidrar också till att sänka kolesterolnivåerna, avlägsnar gifter från kroppen, skyddar mot tjocktarmscancer och även mot typ 2-diabetes. De har ett högt järninnehåll, vilket är fördelaktigt för personer som inte äter kött. En kopp gröna linser innehåller 100 procent av det rekommenderade dagliga järnintaget. Detta mineral spelar en viktig roll i bildandet av hemoglobin i blodet och myoglobin i musklerna, vilket ansvarar för att transportera syre till cellerna. De innehåller också värdefullt mangan och folsyra.